“На по-ранен етап,  бе задействан преднамерен сценарий, който целеше да

...
“На по-ранен етап,  бе задействан преднамерен сценарий, който целеше да
Коментари Харесай

А.Гълълбов: Има твърде много неща в обществото, които се случват независимо от властта

“На по-ранен стадий,  бе задействан умишлен сюжет, който целеше да покаже, че България убива проверяващи публицисти. Победи истината, само че този сюжет ще се повтаря и има своите политически измерения. Политически рейтинг не се прави върху трупове “, предизвести основния прокурор Сотир Цацаров в телевизионно изявление тази заран. 

“Преди всичко Цацаров имаше поради скоростта, с която се разви целия този сюжети, в случай че се върнем дни обратно ще забележим, че като че ли имаше подготвеност прекалено много хора да одобряват тази версия, а по едно и също време с това имаше изявени представители на тази версия. Това, което счита основния прокурор има своите учредения. Същественият проблем, е че тези представители се пробваха да свържат събития от всекидневния живот, които по време съответстваха с трагичната орис на Виктория Маринова “, каза Доц. Антоний Гълъбов учител в “Департамента за политически науки “ на НБУ в предаването “Нещо повече “.

Господин Цацаров приказва за сюжети, който ще се повтаря с политически цели, разясни той:

“Мисля, че има смисъл да се вгледаме още веднъж в словосъчетанието подправени вести, когато приказваме за подправени вести, акцентът постоянно е върху подправени., само че за огромни групи от българското общество те са вести, тъй че почти това се случи доскоро повече от седмица, когато се разбра за убийството “, добави още Гълъбов.

Фалшивите вести съумяха да заблудят и българското и европейското публично мнение, една от аргументите, съгласно него е ускорението на информацията:

“Преди всичко голямото ускоряване на придвижване на информацията, това е радикално друга среда, в която информацията се разраства като горски пожар “, разясни той.

“Споделям разбирането, че става въпрос за сюжет, само че не е тъкмо сюжет, а цяла режисура, това е по-скоро работилница за сюжети, в сравнение с сюжет, тъй като хората възприеха това, че тя е проверяващ публицист, възприеха версията, че тя се е занимавала с въпросната компания, само че още по-важно, е че болшинството от българските жители считат, че разчистването на сметки по подобен метод е допустимо “, сподели още Гълъбов.

Гълъбов разяснява въпроса дали обществото е подозирало, че става въпрос за мутрешка кавга, или по тази причина, че властта, представлявана от ГЕРБ и Обединени патриоти в коалиция, може да се разправи с всеки, който рови в “нейния килер„:

“Тъжното в цялата история, е че ориста на самата журналистка остана настрана от всички тези сюжети и нейната лична работна и идеите, за които е работила бяха комфортно забравени, тъй като не се вписваха в сюжета. Не се вписваше това, че публицист, който има дейна гражданска позиция и се занимава с щедрост и цивилен начинания – това е прекомерно надалеч от профила на проверяващ публицист “.

“В това отношение хипотезата по тази причина по какъв начин гласът стои зад всичко, което се случва е догадка, която е комфортна като комфортно опрощение. Истината е, че има прекалено много неща в обществото, които се случват, макар властта и назависимо от нея, тъй че този опит да бъде разпален пожар “, добави още по тематиката доцент Гълъбов. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР